Ahmet Hakan
Çok tuhaf bir 'Atatürk posteri indirildi' tatavası

Hz. Ali’nin Doğum Günü Programında Çorumlu Aleviler Ehl-i Beyt Camiinde Buluştular

Tarih : 26.04.2016 11:01:57

24 Nisan Pazar günü Çorum Ehli Beyt Vakfı merkezinde bulanan Ehli Beyt Camiinde Hz. Ali’nin doğum günü ve Müslüman babalar günü Çorumlu Alevi vatandaşların coşkulu katılımıyla kutlandı.

Öğle ve ilkindi namazlarının kılınmasının ardından program Muhammed Ali ARAPOĞLU’nun Kur’an tilavetiyle başlayan Hz. Ali’yi anma  ve anlama programının açılış konuşmasını Ehli Beyt vakfına bağlı İmam Ali Mescidi hocası Tekin POLAT yaptı. Cesur KARA’nın kendi kaleme kaldığı “Ali’m Ali’m Nerdesin” isimli methiyeyi seslendirmesinin ardından kürsüye gelen Hüseyin POLAT, Melisa KESKİN VE FATIMA NUR ARAPOĞLU hazırladıkları şiirleri okudular.

Programın ilerleyen bölümlerinde Ankara’da gelen Ehli Beyt meddahı Halil ÇELİK seslendirdiği methiyelerle programa renk kattı. Programın son bölümünde de Ehl-i Beyt Camii hocası özgür ARAPOĞLU günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasının yaptı.

Dua ve temennilerle biten programın sonunda katılımcılar İmam Ali sofrasında yemeklerini yediler.