Kainat Ehlibeyt Hürmetine Yaratıldı

Tarih : 18.5.2012 16:49:52

Kainat Ehlibeyt Hürmetine Yaratıldı

İmam Rıza babası İmam Kazım’dan oda babası İmam Sadık’tan oda babası İmam Bakır’dan oda babası İmam Zeynel Abidin’den oda babası İmam Hüseyin’den oda babası İmam Ali‘den Peygamberimizin şöyle buyurduğunu nakleder:Allah benden daha faziletli ve daha üstün bir varlık yaratmamıştır.
        İmam Ali (as) buyuruyor; Peygamberden söyle sordum; Ya Resulelleh! Sen mi üstünsün yoksa Cebrail mi?
        Peygamber (saa) cevap verdi: Ey Ali! Doğrusu Allah Tebareke ve Teala, Nebiler ve Peygamberleri  katında değerli Meleklerinden üstün kıldı. Beni de bütün Nebiler ve Peygamberlerden üstün kıldı. Ey Ali benden sonra fazilet ve üstünlük sende ve senden sonra (senin soyundan) gelecek olan imamlardadır. Melekler bizim ve bizleri sevenlerin hizmetçileridirler ki arşı ve etrafındakileri taşımakla yükümlü oldukları gibi Rablerini hamd ile tesbih ederler ve bizim velayetimize iman edenler için Allah’tan bağışlanma dilerler.
        Ey Ali! Eğer biz olmasaydık Allah ne Adem’i yaratırdı ne de Havva’yı, ne Cenneti yaratırdı ne de Cehennemi, ne göğü yaratırdı ne de yeri!

Biz Meleklerden önce Rabbi’mizi tanıyıp ve onu tesbih, tehlil ve takdis ettiğimiz halde nasıl olurda meleklerden üstün olmayalım. Allah Azze ve Celle’nin ilk yarattığı varlık bizlerin ruhlarıydı ve bizleri tevhid ve hamd ile konuşturdu. Daha sonra Melekleri yarattı, melekler bizim ruhlarımızı tek bir nur olarak müşahede ettiklerinde onlara Allah’ı tesbih etmeyi hamd etmeyi ve Allah’tan başka ilah olmadığını öğrettik.

Daha sonra Allah Adem’i yarattı ve bizi de onun sülbüne emanet bıraktı ve meleklere bizim azametimizden dolayı Adem’e secde etmelerini emretti. Secde Allah Azze ve Celle’ye ibadet içindi ve bizim Adem’in sülbün de olduğuz içinde onu ululamak ve Allah’a itaat etmek içindi.
        Bizler nasıl meleklerden üstün olmayalım ki hepside Ademe secde ettiler.
        -Ben mirac gecesi gökyüzüne götürüldüğümde Cebrail iki defa da ezan ve iki defa da ikame okudu. Daha sonra bana namaz kıldır ya Muhammed dedi.
        -Ben senden öne mi geçeyim ya Cebrail dedim.
        -Cebrail evet  Allah Tebareke ve Teala, Nebileri ve Peygamberleri meleklere üstün kıldı ve sana da özel bir üstünlük verdi.
        Ben öne geçtim ve meleklere namaz kıldırdım ve bununla da övünmüyorum.
        (Miracta) Rabbimle mülakat ettiğimde bana ya Muhammed diye seslenildi.
        Ben ; Lebbeyk ya rabbi dedim.
        Cevaben bana şöyle denildi: Ey Muhammed! sen benim kulumsun ve bende senin rabbinim yalnız bana ibadet et ve yalnız bana tevekkül et! Sen kullarım arasında benim nurumsun ve yarattıklarım arasında benim resulüm ve hüccetimsim. Cennetimi sen ve seni sevenler için yarattım. Cehennemi de sana karşı gelenler için yarattım. Senin vasilerine izzet ve keramet vereceğim ve senin taraftarlarına da (senin yolundan gittikleri için) sevap vereceğim.
        -Dedim ki Ya rabbi benim vasilerim kimlerdir?
        -Cevap verildi; Ya Muhammed! vasilerinin isimleri arşımın alt kısmına yazılmıştır. Ben arşın altına baktığımda 12 tane nur gördüm. Her nur üzerinde yeşil bir yazıyla vasilerimden birisinin ismi  yazılıydı. Onların ilki Ali b. Ebu Talib ve sonuncusu da ümmetimin hidayetçisi Mehdi’ydi.
        -Dedim ki ya rabbi benden sonra vasilerim bunlar mıdır?
        -Cevap verildi; ey Muhammed! bunlar benim velilerim , dostlarım, seçtiklerim ve senden sonra kullarıma olan hüccetlerimdir ve onlar senin de vasilerin, halifelerindirler ve senden sonra insanların en hayırlılarıdırlar. İzzet ve celalime andolsun ki onların sayesinde dinimi (diğer dinlere) üstün kılacağım, onları sayesinde dinimi (kelimemi) yücelteceğim ve onların sonuncusunun vasıtasıyla yeryüzünü düşmanlarımdan temizleyeceğim. Onu doğunun ve batının hakimi kılacağım ve rüzgarları onun emrine vereceğim zorlu bulutları ona baş eğdireceğim ve ordularımla yardım edeceğim ve meleklerimi onun imdadına salacağım ta ki davetim yücelsin ve yarattıklarım benim tevhidim üzerinde birleşsinler. Daha sonra onun hükümetini devamlı kılacağım ve kıyamet gününe kadar hükümet benim velilerimde olacaktır.
 Kaynak: İLEL-UŞ ŞERAİ C.1 S.46